Vanaf 6 december mochten de dressuurhengsten aantreden op de 1e bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring. Ook dit jaar hadden wij weer een aantal talentvolle jonge hengsten in training.

One Straight T (For Gold x Everdale) van MP Olthof Horses mocht op woensdag 8 december naar Ermelo. Deze werkwillige hengst presenteerde zich veelbelovend en wist hiermee de commissie te overtuigen voor een ticket naar de tweede bezichtiging.

Op vrijdag 10 december mocht Orlando (Imposantos x Fellini) gefokt en in mede-eigendom van Dhr. Veerman uit Zuidwolde, daarnaast ook geregistreerd bij Stal Laarakkers, aantreden in Ermelo. Ook deze imposante jonge hengst liet een fijne presentatie zien en wist de commissie te overtuigen voor een ticket naar de tweede bezichtiging.

Op deze dag hadden wij naast bovengenoemde ook onze eigen hengst Orlando Z.B. (Blue Horse Kingston x Apache) en in mede eigendom van Dhr. Smits en Dhr. Vervloed mee. De hengst liet zich goed zien maar wist de jury helaas onvoldoende te overtuigen. Wij hebben alle vertrouwen in de hengst en zullen Orlando Z.B. dan ook rustig gaan opleiden.

Helaas is het momenteel nog onzeker of de hengstenkeuring in Den Bosch plaats vindt of dat we net als vorig jaar opnieuw naar Ermelo mogen afreizen voor een online versie van de hengstenkeuring.

Wij willen de eigenaren via deze weg nogmaals feliciteren en wensen ze alvast veel succes voor de tweede bezichtiging!