De afgelopen week hebben we met meerdere paarden deelgenomen aan de IBOP te Sonnega. Uiteindelijk wisten drie merries te slagen voor hun test en met 83 en 81.5 punten was het vooral de nafok van Ebony die enorm positief opviel.

De hoogste score was er voor New Wendy (Ebony x Krack C). Met een totaalscore van 83 punten voor de IBOP proef en 85 punten voor exterieur kwam ze op een prachtig totaal van 85/85 en kreeg ze tevens een uitnodiging voor de NMK. New Wendy is gefokt door Petra Groen en in eigendom van Cor en Astrid van Driel-de Jonge.

Vervolgens behaalde Noir Ohe (Ebony x Uphill) ook een prachtige score. Deze stoere zwarte merrie liep naar een totaal van 81.5 punt en behaalde 80 punten voor haar exterieur. Noir Ohe is gefokt door de familie Schuiling en in eigendom van Stal Laarakkers.

Malourijke (v. Daily Diamond) van Mike en Liisa Kirkwood wist tevens te slagen voor haar IBOP proef en heeft nu het Keur predicaat verdient.