Afgelopen zaterdag hebben we een selecte groep van ruim 40 man op onze stal mogen ontvangen in het kader van de Horses Fokkerijdag. Deze dag werd georganiseerd in samenwerking met Horses.nl, de Paardenkrant en Stal 104.

Circa 10.00 kwamen de eerste gasten binnen en na de koffie en cake heeft Sjak een rondleiding verzorgd waarbij hij de opzet van ons bedrijf heeft toegelicht en alsvast iets kon vertellen over de paarden bij ons op stal. Na de rondleiding nam Dirk Willem Rosie het woord voor de vragenronde waarbij hij zowel aan Sjak, Vai als Willeke Bos gerichte vragen stelden. Zo heeft Willeke ons verteld hoe ze in slechts enkele jaren is uitgegroeid tot topfokker en haar paardenbestand zeer succesvol heeft uitgebreid.

Vervolgens gaf Arjan Smits (vertegenwoordiger van Pavo) ons uitleg over de noodzaak van goede voeding en hoe dit ook een centrale rol speelt in de ontwikkeling van paarden. Hierna kwam Willem van Kampen aan het woord. Willem is als dierenarts werkzaam bij Dierenkliniek Wolvega en hij is al vele jaren onze vaste dierenarts enĀ een belangrijke waarde binnen ons bedrijf. Willem ging in zijn lezing verder in op de actuele hype rondom rug en nekfoto’s.

Na deze interessante lezingen heeft Vai de 4 jarige KWPN hengst Kilimanjaro (v. Bordeaux) onder het zadel voorgesteld. Kilimanjaro is een zoon van de talentvolle merrie Darabel die later op de dag nog in de ring zou verschijnen.

Inmiddels was het tijd voor de lunch en deze was in samenwerking met de locale catering uitstekend verzorgd. Na de lunch hebben Sjak en Vai een clinic gegeven met Darabel waarbij ze hun trainingsmethode nader konden toelichten. Darabel liet in deze clinic zien dat ze veel talent heeft voor het zwaardere werk en vooral het gemak en de souplesse waarmee ze het uitvoert valt zeer positief op.

Vervolgens nam Solange Schrijer het woord over. Solange is sinds enkele maanden nauw betrokken bij de ontwikkeling van onze paarden vanuit haar rol als fysiotherapeut/ osteopaat. Solange gaf een interessante lezing waarbij ze nader ingaat op de bouw van het paard gerelateerd aan de hedendaagse fokkerij waarbij vooral de halsrichting nader besproken werd.

Na deze lezing hebben we nog een korte demonstratie geven met de KWPN hengst All at Once met Yessin Rahmouni en onze eigen KWPN hengst Ebony onder het zadel van Vai. Ook hebben we een aantal merries aan de hand getoond waarbij we de mensen uit het publiek hebben gevraagd om hun mening voor wat betreft een mogelijke hengstenkeuze.

Vanuit Horses waren zowel Melanie Brevink als Jacky van Tartwijk aanwezig en natuurlijk heeft ook onze ‘eigen’ Anniek de Wit foto’s gemaakt van deze dag. Al met al was het een hele geslaagde en interessante dag en we zijn blij met de positieve feedback die we naderhand hebben mogen ontvangen.