Het afgelopen weekend werd het NK Dressuur voor de subtop verreden. Darabel en Cum Laude waren beiden super in vorm en wisten zich dan ook gemakkelijk te plaatsten voor dit NK. We zijn een dag eerder van huis vertrokken om al even in de wedstrijdbaan te kunnen trainen en ze voelden beiden heel fijn en waren super bij de les.

De volgende ochtend mocht eerst Darabel van start in de PSG. Vanaf de zijlijn werd Vai begeleidt door zowel Sjak als Alex v. Silfhout. Het doel was om een scherp gereden proef neer te zetten en dit is heel goed gelukt. Doordat we helaas wel een grote hapering kregen voor de serie om de 3 en wat balansverlies in de eerste pirouette bleef de score steken op ruim 68% wat net niet genoeg was voor plaatsing van de kür.

Vervolgens was het de beurt aan Cum Laude. Cum Laude heeft alle voorgaande wedstrijden in het ZZ zwaar super scores neergezet waarbij hij bijna enkel boven de 70% weet te scoren. Hij liet een proef zien met enorm veel highlights en een zeer sterke draftour. In de galop was er een fout in de uitgestrekte galop maar daarentegen liet hij ook weer prachtige series zien met royaal gesprongen wissels. De score van gemiddeld 65.10 was voor iedereen dan ook een onaangename verrassing. De beoordeling liep erg uiteen met een 4de plaats bij de hoofdjury tot een op een na laatste plaats van de jury bij M.

We zijn zelf wel uiterst tevreden met de progressie die beide paarden het laatste half jaar hebben doorgemaakt en we zullen dit jaar aan enkele mooie internationale wedstrijden gaan deelnemen in de Lichte Tour en ze rustig aan verder voorbereiden op de Zware Tour.