Het was alweer enige tijd geleden dat Vai aan start kwam met de KWPN hengst Ebony. We vonden het weer tijd om de vooruitgang in de training te testen in de baan en daarom hebben we hem bijgeschreven voor de PSG in Franeker afgelopen zondag. Het doel was om een mooie gecontroleerde lichte tour proef neer te zetten waarbij hij in iedere oefening mooi gedragen blijft. Dit is goed gelukt en hij liet een hele fijne constante proef zien die hem nagenoeg 70% opleverde en een ruime overwinning.

We weten ook dat er nog veel meer in het vat zit. Ebony kan spectaculair draven maar het heeft nog wat tijd nodig voordat hij sterk genoeg is om deze manier van lopen ook in alle zijgangen vol te houden. In de training zijn we al druk met alle GP oefeningen en daarvoor heeft hij erg veel aanleg. We zullen hem de aankomende maanden rustig verder trainen en als eerste staat de hengstenshow van 30 maart op de agenda.

Niet enkel Ebony presteerde verdienstelijk dit weekend er was ook succes voor een heel aantal jonge paarden van stal. Irabel liep voor de ervaring een L2 proef en wist deze te winnen met maar liefst 215 punten. Courtney Delport liet met haar Inebel (v. Negro) twee hele goede proeven zien in het L1 wat haar de overwinning en een 2e plek opleverde met 216 en 214 punten. Anja Prop deed goede zaken met Jimmy Choo (v. Johnson) door een 3e prijs te behalen in het L2 met 210 punten en daarnaast debuteerde Anja succesvol met de 4 jarige Jackson in het L1. Deze 4 jarige zwarte ruin is in eigendom van Tracy Wyngard-Gill en de familie Kirkwood uit Dubai. Hij liep naar mooie scores van 196 en 197 punten waarmee hij 2 keer in de prijzen viel.