In Noord-Sleen werden alle subtoprubrieken vanaf ZZ-zwaar tot en met de Grand Prix verreden. We hebben met Willy Wonka deelgenomen in de Inter 2 en met Chardonnay in de GP. Beide paarden voelden heel fijn aan en lieten goede proeven zien en kwamen uiteindelijk op een 1e en 2e plaats.

Willy Wonka scoorde vooral hoog op zijn pirouettes en passage waarbij hij voor de passage zelfs met een 8 en een 9 werd beoordeeld. Zijn totaalscore kwam uit op ruim 70% waarmee hij Chardonnay naar de tweede plek verwees. Willy Wonka hebben we in gedeeld eigendom met Stephan Wensing.

De 10 jarige Chardonnay liep zijn 3e Grand Prix proef en het begint al steeds makkelijker aan te voelen. Hij mag in de piaffe/passagetour nog wel iets aan kracht winnen maar hij heeft zeker een goede inzet en techniek. Verder is het ook een kwestie van kilometers maken op dit niveau. Zijn appuyementen, verruimingen en staptour scoren altijd hoog en nu ontving hij meerdere achten en zelfs een 9 voor zijn uitgestrekte draf. Chardonnay hebben we in gezamenlijk eigendom met de familie hoogeslag.