Vandaag werd in Harich een van de voorrondes van de Pavo Cup verreden. Wij namen hier deel met de 4 jarige hengst Illusion (v. Florencio) en de 5 jarige merrie Jamsession Taonga (v. Jazz).  Beiden mochten vandaag als eerste opstellen en daarmee was het weer een hele geslaagde dag. Illusion is een opvallende grootramige hengst die in alle drie de gangen veel kwaliteit heeft. Hij behaalde een totaalscore van 82 punten waarmee hij de beste was in zijn rubriek. De jury omschreef hem als volgt “Dit is een grootramig en goed gemodelleerd paard, die over drie goede basisgangen beschikt. In de galop beweegt hij met veel techniek en het is echt een paard voor de toekomst, die nog wat aan kracht kan winnen”

De charmante merrie Jamsession Taonga beweegt heel lichtvoetig en toont daarbij veel schakelend vermogen. Met een totaalscore van 84 punten was ze de beste 5 jarige en daarmee zijn beide paarden overtuigend door naar de halve finale van de Pavo Cup. Over Jamsession werd het volgende geschreven “Deze merrie liet een hele mooie verrichting zien, waarbij ze opvalt met haar expressieve en lichtvoetige manier van bewegen. Ze stapt ruim en met lossigheid, draven doet ze met veel techniek en balans. In galop mag ze nog net iets meer sprong maken maar ook hierin blijft ze mooi lichtvoetig”, sprak Gert van der Hoorn, die samen met Marian Dorresteijn de beoordeling op zich nam.

Illusion is in eigendom van Stal 104 en Reesink Horses en Jamsession Taonga is in eigendom van Stal 104.