De opvallende schimmelmerrie Okatushka mocht zich vandaag als winnaar van de CK Drenthe opstellen en ontving tevens een ticket voor de NMK. Tijdens de stamboekkeuring toonde ze al een hele goede verrichting met 80/85 en 90 op houding en vandaag deed ze er tijden de kampioenskeuring nog een schepje bovenop.

Het is extra bijzonder aangezien we niet enkel eigenaar maar ook fokker zijn van deze merrie. Okatushka is gefokt uit Katushka die op haar beurt weer een dochter is van Pavo’s Babushka waar Vai jaren geleden heel succesvol mee was voordat ze werd verkocht naar Amerika.  Het is erg mooi dat we deze stam uiteindelijk hebben weten voort te zetten met dit resultaat. We hebben tevens nog een 2 jarige merrie v. Kilimanjaro en een veulen van dit jaar v. Fynch Hatton. Allemaal merries en allemaal schimmels.

We zullen nu met 4 merries afreizen naar de NMK te Ermelo, waaronder onze merries Okatushka en Olympia W en de merrie Oletaire van de fam. Hoedemaker en Oh Darling van de familie de Jonge.