Zaterdag 26 februari vond de finale van de VSN Trofee plaats waar Sjak en Vai aanwezig waren om de finale paarden te jureren. In totaal deden er 20 paarden mee aan de finale, hiervan zijn er 5 uitgenodigd voor het overrijden. Vai heeft van deze 5 talenten tijdelijk de teugels overgenomen en heeft ze vervolgens een laatste beoordeling gegeven.

De hoogste punten gingen naar de hengst Dutch Dream (v. Dream Boy, fok: A. de Lange/Tarpania Stables), dit talent werd voorgesteld door Edith Chardon en is in eigendom van Stal Brinkman en Jacques Maree. Een paard met erg veel lichaamsgebruik, schakelvermogen, balans en laat zich fijn bewerken aldus Vai. Dutch Dream ontving dan ook een 10 van Vai voor het overrijden.

Ook No Nonsense D (v. Glamourdale x Olivi) ontving hoge cijfers voor zijn gangen en ook voor het overrijden ontving dit fijne paard een 9,8. Hiermee werd hij nipt naar een tweede plaats gewezen. Op de derde plaats mocht de NMK merrie Nanny Mcphee (v. Vitalis x Sorento) plaats nemen, gevolgd door Nero (v. Ferguson x Totilas) en New Motion (Expression x Uphill).