We hadden maar liefst 6 merries die tijdens de IBOP in Sonnega wisten te slagen voor de test. De merrie Maelynn (Ebony x Jazz) van Stal 104 behaalde met 85 punten de hoogste score van de dag. Ze werd geprezen om haar souplesse, elegantie en kwaliteit in alle gangen. Ze kreeg o.a. een 9 voor haar draf. Ze behaalde 80 punten op exterieur en kreeg met 80/85 tevens een uitnodiging voor de NMK.

Nipt onder Maelynn stond een andere zeer talentvolle 3 jarige merrie namelijk de merrie Minella DH (Dante Weltino x Florencio) van Stoeterij de Hulst. Deze royale en zeer sterk bewegende merrie behaalde 84 punten tijdens haar IBOP proef. Ze liet een hele mooie verrichting zien waarbij ze opvallend mooi gedragen ging voor een 3 jarige merrie. Met 75/85 is de merrie nu voorlopig Elite.

De familie Meijerink te Stieltjeskanaal had twee merries die deelnamen aan de IBOP. De Dreamboy x Negro en de Johnson x Ulft liepen beide naar mooie scores en met 75/80 en 70/75 zijn de merries nu Elite en Ster.

Daarnaast wisten ook Marendy (Ebony x Krack C) van Petra Groen en Joy de Jeu (Charmeur x Gribaldi) van de familie Wezenberg) de test met goed gevolg af te leggen.