De charmante Kilimanjaro (v. Bordeaux) kon ook in Den Bosch de jury imponeren. De 2.5 jarige hengst is een zoon van de bekende Darabel (v. Westpoint). Hij liet zien over zeer veel beweging te beschikken en daarnaast valt hij op door zijn souplesse en charmante verschijning. Hij werd dan ook aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en we zullen de training onder het zadel nu rustig oppakken. Kilimanjaro is gefokt en in eigendom van Stal 104. (foto 1)

Kwadrate, de Ebony x Dreamcatcher van de fam. Hoogeslag wist tevens te overtuigen. Deze sterk bewegende hengst werd geroemd om zijn makkelijke manier van lopen en zijn functionele model. Kwadrate is verkocht in de KSS veiling en zal in Nederland blijven. Hopelijk zal deze talentvolle en fijne hengst ook klaargemaakt worden voor het verrichtingsonderzoek en dan wordt er wellicht al uit de eerste jaargang van Ebony en zoon goedgekeurd bij het KWPN. (foto 2)

In de KSS veiling werden tevens twee hengsten van de fam. Olthof verkocht. De expressieve Kylian (v. Governor) mocht desondanks zijn sterke optreden in de 2e ronde helaas niet verder. In de veiling viel zijn kwaliteit toch op en bracht hij een mooi bedrag op van 40.000. De Glamourdale zoon Korlando liet zich in de 2e ronde jammer genoeg niet zo goed zien. Het is een erg imponerende ambiance voor deze jonge hengsten en helaas komt dat de verrichting niet altijd ten goede. Gelukkig komt Kolandro wel bij een hele goede amazone terecht en wij verwachten in de toekomst nog veel van deze talentvolle hengst te horen.