Voor het derde jaar op rij konden we de winnaar van de Centrale Keuring in Middenbeemster presenteren. Twee jaar geleden was de titel voor de Quadroneur merrie Halesta en vorig jaar was Irabel (Charmeur uit Darabel) de overtuigende winnaar. Het was dus heel bijzonder om dit jaar weer zo’n geweldige merrie van Stal 104 te mogen voorstellen.

Jatilinda is een dochter van All at Once uit de bekende merrie Atilinda (v. Negro). Atilinda leverde dit jaar ook al de kampioen van de hengstenkeuring Jameson RS2 (v. Blue Horse Zack). Jatilinda liep enkele weken geleden ook al naar een hele mooie IBOP score van 87 punten. Ze heeft nu het Elite predicaat en we zullen haar nu rustig voorbereiden op de Nationale Merriekeuring in Ermelo.

Er was die dag nog meer succes voor Stal 104. De Negro x Spielberg merrie Julivia behaalde tevens het Elite predicaat en ze liep op een hele mooie 5de plek in de kopgroep.

Tegelijk met de CK hebben we ook deelgenomen aan de Subli Cup in Exloo. Zowel Illusion A (v. Florencio) als Jamsession Taonga (v. Jazz) lieten goede proeven zien en liepen in de prijzen. We zullen ze nog een aantal keer meenemen aangezien ze aan minimaal drie kwalificatiewedstrijden moeten deelnemen om in aanmerking te komen voor de halve finale.