De zeer charmante en sensibele Irabel (v. Charmeur) is een dochter van de bekende merrie Darabel die wij al lange tijd in training hebben en al een indrukwekkende resultatenlijst heeft opgebouwd. Irabel heeft haar kwaliteiten dus niet van een vreemde. Het is een intelligente en sensibele merrie met zeer veel bewegingskwaliteit. Ze behaalde 89 punten tijdens de voorronde van de Pavo Cup in Dronten waarbij ze een 8.5 kreeg voor de stap, een 9.5 voor de draf en een 9.0 voor haar galop. Bart Veeze behaalde met de VSN kampioen van afgelopen jaar een punt meer dus Irabel kwam op een hele mooie 2e plaats.

Halesta (v. Quadroneur) liet tevens een hele goede verrichting zien en ze was overtuigend de beste in haar rubriek. Met 83 punten won ze bij de 5 jarigen. Halesta had voorheen nog wel eens wat last van spanning in de baan en dat komt haar verrichting dan niet ten goede. Ze bleef in Dronten al veel beter geconcentreerd en daardoor kwam haar enorme kwaliteit al veel beter tot uiting.

Er werden deze dag ook opnames gemaakt voor KWPN tv. Het resultaat hiervan zal binnen enkele weken online komen en we houden jullie hiervan op de hoogte.

De dag werd afgesloten met de merrie Jelaika (v. Vivaldi). Zij heeft zich gepresenteerd voor de stamboekkeuring en de Centrale Keuring die in Dronten op dezelfde dag plaatsvind. Ze behaalde ’s ochtends het Ster predicaat en enkele uren later kon ze daar voorlopig Keur aan toevoegen. Jelaika is in eigendom van G.J. Lucas te Nieuw-Schoonebeek.