We zijn vorige week met 3 paarden naar Etten-Leur gegaan. Hier werd de halve finale verreden van de WK selecties. Van alle leeftijdsklassen gaan de beste 10 paarden naar de finale die tijdens het NK dressuur plaatsvind. Cum Laude ging als eerste van start bij de zevenjarigen. Hij liep een hele fijne proef waarbij hij onder andere een 9 scoorde op de draf en een 8.5 voor het gereden zijn en zijn galop. Hij behaalde uiteindelijk een hele mooie 4de plaats waarmee hij overtuigend een ticket voor de finale heeft binnen gehaald.

Hilton liep bij de 5 jarigen mee net als Halesta die zich via de voorselecties had geplaatst. Hilton liet een nette verrichting zien en scoorde over de gehele linie rond de 8. Met een score van 81.6 kwam ook hij in de top 10. De proef had wellicht iets flitsender gemogen maar de training in de piste de dag ervoor en het verblijf op de accommodatie was voor deze jonge hengst best een hele ervaring. De dag van de wedstrijd voelde hij daardoor iets matter aan.

Halesta plaatste zich middels de voorselecties maar heeft naast deze wedstrijden nog weinig ringervaring. Dit speelde ons tijdens de halve finale even parten. Ze bouwde erg veel spanning op in de baan waardoor de communicatie tussen ruiter en paard niet optimaal was. We hebben daarom besloten om haar niet te starten. Dit is natuurlijk erg jammer maar deze talentvolle merrie heeft nog een hele carrière voor zich.