Project Description

Barton VDL (Bordeaux x Sir Donnerhall I x Rubinstein I)

Geslacht: hengst
Geboortejaar: 2016
Stokmaat: 1.72m
Eigenaren: VDL Stud
Goedgekeurd bij: Oldenburg
Beschikbaar bij: Stal Laarakkers
Afstamming: Bordeaux x Sir Donnerhall I x Rubinstein I

WFFS vrij

Dekgeld: 1000,- euro

Vader Bordeaux presteerde op Grand Prix-niveau met Isabel Freese en is inmiddels onder het zadel van de Japanse amazone Akane Kuroki, die onder begeleiding van Imke Schellekens Bartels de Olympische Spelen in Tokyo als doel heeft gesteld met Bordeaux. De United-zoon moet het niet alleen van zijn eigen prestaties hebben; dankzij zijn nafok is Bordeaux uitgegroeid tot één van de succesvolste hengsten van zijn generatie. Zowel in de sport als op de keuringen doen zijn nakomelingen het uitstekend en inmiddels heeft hij al zo’n 25 goedgekeurde zonen bij verschillende stamboeken. Hieronder de uiterst getalenteerde hengsten Ferdeaux, Barroso en nog vele anderen.

Met grootvader Sir Donnerhall I liggen de genen van dressuurlegende Donnerhall tweemaal vastgelegd in de pedigree van Barton; zowel via vader Bordeaux als via grootvader Sir Donnerhall I. Ook laatstgenoemde is de laatste jaren uitgegroeid tot een stempelhengst van formaat en wordt op alle niveaus in de dressuursport vertegenwoordigd. Overgrootvader Rubinstein I is ontegenzeggelijk één van de invloedrijkste dressuurhengsten allertijden.

De moederlijn van Barton VDL is eveneens bijzonder succesvol. Moeder Honigbluete bracht bijvoorbeeld al de in Mecklenburg goedgekeurde hengst Don du Ciel en ook de Prix St. Georges-geklasseerde Heide Spirit. Daarnaast is zij de halfzus van de Oldenburger gekeurde hengst Degas, die op Grand Prix-niveau presteerde onder de Duitser Peter Koch. Ook het Grand Prix-dressuurpaard Rosseau van Terese Rochelt is nauwverwant aan Barton VDL.

Palmares

Met Barton VDL heeft de VDL Stud weer een interessante dressuurhengst binnen weten te slepen voor de fokkerij. Op de hengstenkeuring van het Oldenburger Verband viel Barton VDL goed in de smaak en verdiende hij zijn dekbrevet. Op de hengstenveiling sloeg de VDL Stud toe en haalde deze bijzonder interessante hengst naar Nederland. Barton is zelf zeer succesvol in de sport en loopt momenteel in de PSG/ Inter 1 en wordt rustig voorbereid op de overstap naar de zware tour.