Gisteren werd in Vinkega een subtopwedstrijd verreden. We hebben hier deelgenomen met 3 paarden en we hebben ook 3 rubrieken op naam weten te zetten. Allereerst kwam Engel D’ottie aan start. Deze merrie V. Vivaldi is in eigendom van de famile Naser Omar Al Breiki uit Abu Dhabi. Ze heeft vorige jaar enkele ZZ zwaar proeven gelopen en we hebben haar vervolgens enkele maanden thuis gehouden om haar nog meer aan kracht te laten winnen, dit betaalde gisteren dan ook zeker uit.  Ze liep een hele fijne ZZ Zwaar proef en ze won met afstand de rubriek met een score van 69.5%. Ze wist de gehele proef mooi constant gedragen te blijven en we zijn blij met haar progressie.

De talentvolle Darabel van Stal 104 liet zich in de PSG van haar beste kant zien. Ze was scherp maar bleef desondanks zeer goed geconcentreerd en ze scoorde over de gehele linie hele mooie punten. Met een score van 71.97% was Darabel de duidelijke winnaar van de PSG.

Chardonnay had gisteren wat last van spanning op de korte zijde en er ontstonden een aantal dure fouten in de Inter 1 proef. Hij gaf bij vlagen een heel goed gevoel maar de fouten drukten natuurlijk aanzienlijk de score. Met een kleine 66% was hij wel de sterkste van de Inter 1 rubriek maar we hebben ons dit keer helaas niet optimaal laten zien.