Als eerste maakte de talentvolle 6 jarige Fynona (v. Ampere) haar debuut in het Z1 met onze nieuwe amazone Anja Prop. Het was een ruime tijd geleden dat deze merrie op concours mee was. Ze liet twee keurige proeven zien waarbij vooral de galoptour hoog scoorde. Met 216 en 219 punten werd ze 3e en 5e. Anja zal haar nog enkele keren op Z1 niveau starten voordat ze de overstap maken naar het Z2.

Als volgt ging Courtney Delport van start met haar nieuwe troef Zazou. Ze reed twee sterke proeven en met 224 en 226 kwam ze op een hele mooie 1e en 3e plaats. Courtney komt uit Dubai en traint inmiddels al ruim een jaar bij ons. Naast de merrie Zazou heeft ze ook de beschikking over de 13 jarige Winnetou die voorheen al in de PSG werd uitgebracht.

’s Avonds hebben we Cum Laude en Hennessy meegenomen die beiden werden gereden door Vai. De zeer getalenteerde Cum Laude wisselde spectaculaire stukken nog af met wat fouten maar hij maakte een heel mooi Z2 debuut en stond met nog enkele combinaties te gaan ruimschoots aan de leiding.

Omdat er wat gaten in het programma waren gevallen mochten we met Hennessy ook even in de baan trainen. HIj liep erg fijn en maakt de laatste weken een hele positieve ontwikkeling door.

Cum Laude