De Pavo Cup is dit jaar heel goed verlopen met een prachtige 2e plaats voor Jamsession Taongabij de 4 jarigen een 5de plaats voor Cum Laude en een 9de plaats voor Hilton.

Jamsession Taonga behaalde tijdens de voorselectie in Harich al een geweldige score van 89 punten. Tijdens de halve finale en de finale liet ze weer zien over zeer veel talent te beschikken. Ze scoorde louter hoge cijfers op haar gangen en aanleg. De stap werd de 2e dag zelfs beoordeeld met een 9.5. Jamsession Taonga (Jazz x Hotline) is in eigendom van Stal 104 en ze zal alle tijd krijgen om zich verder te ontwikkelen voor de (top)sport. Ze heeft dit jaar tevens twee embryo’s gespoeld van Ebony en Glocks Toto jr.

De 4 jarige hengst Hilton (v Carlton Hill) is in eigendom van Roos Stables. Deze sterk bewegende hengst is nog maar enkele maanden bij ons in training, hij was eerst nog vrij groen maar hij heeft het werk heel goed opgepakt. Tijdens de halve finale behaalde hij een mooi puntentotaal van 85 punten waarbij hij enkel 8.5 en op zijn protocol had staan. Tijdens de finale voelde hij iets vermoeider aan maar desalniettemin liet hij weer zien over veel aanleg te beschikken en met 82 punten in de finale mocht hij zich op een hele mooie 9de plaats opstellen.

Cum Laude (v. Apache) nam deel aan de Pavo Cup voor 6 jarigen. Deze prachtige hengst hebben we in gedeeld eigendom met Stal 104 en Reesink horses. We hebben voor de toekomst veel verwachting van dit paard en de jury was ook lovend over hem. Hij heeft een bijzonder mooi silhouet en daarnaast 3 goede gangen waarbij de draf zelfs met een 9 werd beloond. Hij werd uiteindelijk knap 5de in de finale.