Project Description

Cum Laude (Apache x Weltmeyer x Rubinstein)

Geslacht: hengst
Geboortejaar: 2010
Stokmaat: 1.76
Eigenaren: Stal Laarakkers te Vledderveen en Stal 104 te Wijdewormer
Niveau: PSG/ Inter I
Goedgekeurd bij: KWPN en AES Approved
Beschikbaar bij: Stal Laarakkers, Stal 104, VDL stud en Verhagen Horse Service
Afstamming: Apache x Weltmeyer x Rubinstein

WFFS vrij

Dekgeld: 1.000,- euro

Behaalde resultaten:

  • Winnaar voorselectie Pavo Cup 2016 Middenbeemster
  • Top 5 finale Pavo Cup 2016
  • Winnaar voorselectie WK jonge dressuurpaarden Kootwijk 2016
  • Overwinning bij zijn Z2 debuut
  • Overwinning bij zijn ZZ licht debuut
  • Overwinning bij zijn ZZ zwaar debuut
  • Overwinning bij zijn Lichte Tour debuut
  • Winnaar Freestyle Festival 2018 Kur op muziek met 77.7%
  • Winnaar CDI1* Dressage Stallion of the year 2018
  • Winnaar Roelofsen Horsetruck competitie 2019

Cum Laude is een imponerende verschijning in de dressuurring met zijn royale front, mooie zwarte kleur en 3 opvallend goede gangen. Hij staat tevens bekend om zijn werkwilligheid en fantastische karakter. Op dit moment is hij zeer succesvol in de subtop. Als 7-jarige eindigde hij in de top vijf van de PAVO Cup en werd hij winnaar van de voorselectie van het WK voor jonge dressuurpaarden in Kootwijk. Cum Laude debuteerde winnend in de klassen Z2, ZZ-licht, ZZ-zwaar en de Lichte Tour. Hij won met overmacht beide ZZ zwaar rubrieken tijdens IICH Groningen ‘17-18 en hij heeft in de Lichte Tour vele overwinningen op zijn naam staan waaronder de Roelofsen Horsetruck competitie 2019.

Cum Laude combineert in zijn afstamming het beste uit zowel de Nederlandse als de Duitse fokkerij. Vader Apache valt opdoor zijn super bewegingen en zeer goede gebruik van het achterbeen en is momenteel zeer succesvol in de top van de Grand Prix. Moeder Pacharel T is een dochter van de invloedrijke Hannoveraanse hengst Weltmeyer. Grootmoeder Kacharel T is een product uit de bekende Oldenburgse Rikki-stam enstamt af van de dressuurpaardenleverancier Rubinstein I. Zeer nauw verwant aan Cum Laude zijn onder andere het Grand Prix paard Rapsodie T (v. Gribaldi) en de bekende WKmerrie Equirelle W (v. Florett As).

Nakomelingen
Dit jaar zijn de eerste veulens geboren van Cum Laude waaronder uit een aantal zeer bekende merries zoals de NMK kampioen 2017; Jatilinda (v. All at Once) en de zeer succesvolle merrie en tevens NMK kampioen 2015 Darabel (v. Westpoint). Hij geeft bijzonder chique en hoogbenige veulens met maat, front en veel souplesse.