De afgelopen week stond in het teken van het WK voor jonge dressuurpaarden. Jatilinda mocht als enige merrie bij de 5 jarigen mee om ons land te vertegenwoordigen. Ze heeft zich heel goed laten zien maar ze behaalde helaas toch te weinig punten om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale. In de kleine finale begon ze heel sterk aan haar proef met een hele mooie draf en stap tour. In de galop hadden we echter de pech dat de geluidsinstallatie ineens begon te kraken wat natuurlijk wat spanning opleverde. Deze spanning werd meegenomen in het cijfer voor de submission en het totaalcijfer voor de galop waardoor de score niet voldoende was voor de benodigde top 3 klassering. Desondanks zijn we zeer tevreden met het optreden van Jatilinda en zat er voor nu gewoon niet meer in.

Bij de rubriek voor 4 jarigen hadden we twee ijzers in het vuur. Kadym liet een hele goede verrichting zien maar werd met een geringe 8 naar onze mening niet overgewaardeerd. Kilimanjaro had helaas last van spanning in deze heftige ambiance waardoor de stap helemaal niet uit de verf kwam. In zijn beoordeling werd deze spanning enorm zwaar meegenomen waardoor zijn eindscore geen recht doet aan de kwaliteiten van deze talentvolle hengst.

Op dag 2 liep Kadym naar een hele mooie 5de prijs in de kleine finale en de jury prees hem om zijn fijne gemakkelijke verrichting en natuurlijke balans. Hieronder een aantal prachtige foto’s gemaakt door Anniek de Wit (Adw fotografie) en Lysanne Eijlander (Le-fotografie).