De Subli Cup competitie is weer van start en afgelopen zondag werd de eerste selectiewedstrijd verreden in Exloo. Met twee overwinningen en een 2e plaats was het voor ons een bijzonder succesvolle start. Kilimanjaro liep met 79.8% naar de hoogste score bij de vierjarigen en met 77.8% mocht zijn halfzusje Karabel zich op een 2e plaats opstellen. Beide paarden lieten een hele fijne proef zien en scoorden hoog op hun basisgangen. Karabel behaalde een 8.5 voor de stap en een 8 voor de draf en galop. Kilimanjaro raakte in de staptour helaas even afgeleid door wat paarden op het voorterrein maar voor de draf en de galop scoorde hij een hele mooie 9 en 8.

Jatilinda liep bij de 5 jarigen naar een zeer ruime overwinning. Haar sterke optreden werd beloond met een prachtige score van 84.4%! Jatilinda zal 22 mei deelnemen aan de 2e selectie voor het WK jonge dressuurpaarden. De proeven voor de WK selecties en de Subli Cup lijken erg op elkaar dus deze wedstrijd was ook alvast een mooie extra oefening.