De afgelopen week maakten een aantal paarden hun debuut tijdens de wedstrijd in Noordwolde. Anja Prop deed met Jimmy Choo mee in het M1 en met Jackson HK in het L1. Courtney debuteerde met haar nieuwe troef Tiadette in het ZZ-licht en Vai nam de 6 jarige Jamsession Taonga voor het eerst mee in het Z2. Alle paarden liepen naar een 1e of 2e plek in hun rubriek.

Anja is een succesvolle combinatie met de 5 jarige Jimmy Choo. Deze mooie zwarte ruin (v. Johnson) scoorde ook nu weer een heel mooi puntentotaal van 206 punten in het M1 wat goed was voor de overwinning. Met Jackson HK (v. Negro) wist ze ook in de prijzen te eindigen. Met 205 punten behaalde hij een mooie 2e plaats in het L1.

Vai debuteerde met de 6 jarige Jamsession Taonga (v. Jazz) in het Z2. Jamsession Taonga is geen onbekende aangezien ze zowel als 4 als 5 jarige zeer hoog eindigde in de Pavo Cup finale. Ook nu liet ze haar kwaliteit zien en met 230 punten kon ze haar Z2 debuut winnend afsluiten.

Courtney Delport traint al enkele jaren bij ons en sinds kort heeft ze de beschikking over de Grand Prix merrie Tiadette die voorheen zeer succesvol werd uitgebracht door haar eigenaresse Linda van der Hauw. Het duo kwam voor het eerst samen uit in het ZZ licht en het resultaat mag er zijn. Met 236.5 punten was Courtney de beste in het ZZ licht.