Evenals vorig jaar hebben we ook dit jaar deelgenomen aan het Freestyle Festival te Wezep. De wedstrijd staat in het teken van het goede doel ‘Make a Wish’ en in plaats van de reguliere subtop proeven krijgt de jury en het publiek hier een Kür op muziek voorgeschoteld. Het was een gezellige en druk bezochte avond met een hele succesvolle afloop.

Vorig jaar wist Darabel er vandoor te gaan met de overwinning en na een hele mooie Kür op muziek op Inter 1 niveau leek ze ook dit jaar weer te gaan winnen maar haar super mooie score van 75,2% bleek toch nog voor verbetering vatbaar. De concurrentie kwam dit keer van dichtbij want Cum Laude mocht deze avond met de eer strijken. Cum Laude maakte veel indruk deze avond met zijn imponerende optreden in zijn Inter 1 kur. Hij scoorde over de gehele linie hele hoge cijfers maar de drafonderdelen waren van zo’n goede kwaliteit dat hij hier zelfs de magische 10 voor mocht ontvangen. De totaalscore kwam uit op een prachtige 77.7%!

Beide kuren zijn gemaakt door Anne Boogman en haar dochter Janna Rosie. De vrolijke, swingende en opzwepende nummers vielen niet enkel bij het publiek maar ook bij de jury zeer goed in de smaak. Met zowel Darabel als Cum Laude staat het NK op de planning evenals de internationale PSG rubrieken tijdens het WK jonge dressuurpaarden te Ermelo.

Anniek de Wit en Ilona Moeken-Souman maakte deze schitterende foto’s van Darabel en Cum Laude.