Dit jaar werd wederom een prachtige dressuurdag georganiseerd tijdens IICH Groningen in de Eurohal in Zuidbroek. In deze sfeervolle ambiance werden de klassen ZZ-zwaar tot en met Grand Prix verreden. Met twee overwinningen in het ZZ Zwaar, twee 2e plaatsen in de PSG en nog een 3e plaats in de Grand Prix was het voor ons een heel geslaagd concours.

Cum Laude mocht als eerste van start in het ZZ Zwaar. Deze talentvolle AES gekeurde zoon van Apache liet wederom zien over veel talent te beschikken. Hij won de rubriek met een score van 70%. De beste 6 combinaties waren automatisch geplaatst voor de kür die later op de avond werd verreden. Ook de kür wist hij op naam te zetten ditmaal met ruim 72%. Hij heeft zich beide proeven zeer goed laten zien maar we weten ook dat er nog veel meer in het vat zit. Hij zal nog de nodige routine op moeten doen op dit niveau maar hij heeft al een zeer veelbelovende start gemaakt in de subtop, zo is hij ook al zeker van deelname aan het NK dressuur.

Darabel maakte vorige week haar rentree in de PSG nadat ze er enige tijd uit is geweest met een hele vervelende schimmel in de hoornwand van de voet. Gelukkig is alles inmiddels weer helemaal hersteld en we zijn dan ook erg gelukkig dat ze weer mee is op concours. Vorige week behaalde ze 69% in de 2e selectie voor het NK en gisteren liet ze een hele goede proef zien waarmee ze net geen 70% aantikte. Dit resultaat was goed voor een mooie 2e plaats in de PSG achter Ilse van Cranenbroek met Emerald. In de kür op muziek zette Darabel weer haar beste beentje voor en werd ze wederom knap 2e met 73.50%. We zijn ontzettend blij met dit resultaat en we zullen haar tevens meenemen naar de 3e selectie voor het NK zodat we ons hopelijk kunnen plaatsen voor het NK in maart.

Chardonnay mocht als laatste van start in de Grand Prix. We kregen te maken met enkele foutjes in de proef omdat hij iets mat aanvoelde waaronder een dure fout in de passers en wat balansverlies in de 2e pirouette. Toch liet hij ook weer hele sterke onderdelen zien waaronder de draftour waarop hij eigenlijk altijd heel goed scoort. De score van ruim 65% was nu goed voor een mooie 3e plaats. Chardonnay krijgt net als Cum Laude eerst even een weekje welverdiende rust en daarna werken we rustig door naar zijn volgende Grand Prix wedstrijd.

Anniek de Wit was deze dag weer mee als onze vertrouwde groom maar ze heeft daarnaast ook nog wat tijd gevonden om deze schitterende foto’s te maken 🙂