De elegante en fantastisch bewegende Jatilinda werd gekroond als kampioen van de 3 jarige merries op de Nationale Merriekeuring. Jatilinda is gefokt en in eigendom van Stal 104 te Wijdewormer. Ze is een dochter van All at Once uit de bekende merrie Atilinda (v. Negro). Atilinda bracht het afgelopen jaar ook al de kampioen van de hengstenkeuring het is dus zeer bijzonder dat ze nu ook de kampioen bij de merries gebracht heeft.

Jatilinda liet keer op keer zien dat ze beschikt over zeer veel bewegingstechniek. Het leek wel of ze ieder rondje nog wat extra inzet toonde. Na een prachtige laatste ronde na het overkampen van de laatste 3 merries kreeg ze uiteindelijk de sjerp omgehangen. Een hele mooie dag voor de fokkers/ eigenaren en alle betrokkenen.

De opwaarts gebouwde en sterk bewegende Jinosa (v. Everdale) van Albert van Dijk uit Donderen liet zich ook keurig zien maar mocht helaas niet door naar de kopgroep. Toch een super prestatie dat ze na haar Drentse titel zich mocht presenteren op de NMK.