De Pavo Cup is ook dit jaar weer heel succesvol verlopen. Met 3 paarden in de top mogen we spreken van een zeer geslaagd evenement. Illusion A (v. Florencio) kwam net een klein beetje te kort voor een podiumplek maar we zijn zeer tevreden met een hele mooie 4de plaats in de finale. Hij heeft laten zien dat hij over veel techniek in alle drie de gangen beschikt en daarnaast is het een heel mooi grootramig dressuurpaard met een hele goede instelling. Illusion is in eigendom van Stal 104 en Reesink Horses.

De ijverige Irabel (v. Charmeur) heeft zich ook super laten zien. De charmante merrie beweegt met zeer veel expressie en scoorde dan ook hoog op haar gangen. De galop werd zelfs met een 9 beloond. Ze liet zich verder heel fijn bewerken en we hebben veel verwachtingen van deze merrie voor de toekomst. Ze behaalde uiteindelijk een mooie 7de plaats. Irabel is net als Jamsession Taonga in eigendom van Stal 104.

De 5 jarige Jazz x Hotline Jamsession Taonga is geen onbekende in de Pavo Cup. Vorig jaar werd ze reservekampioen bij de 4 jarigen en dit jaar liep ze wederom in de prijzen. Nu was er een mooie 5de plaats voor deze elegante merrie. Ze liet zich beide dagen super zien en ze werd door de jury geprezen om haar schakelend vermogen en de mooie harmonie die werd beloond met een 9.

Voorafgaand aan de Pavo Cup finale was er een clinic vanuit het KWPN waarbij de Pavo Cup proeven werden toegelicht. Marian Dorresteijn gaf uitleg over de jurering en wij hebben Chardonnay meegenomen om de oefeningen voor de 4, 5 en 6 jarigen te demonstreren. In de Pavo Cup wordt extra gelet op het schakelend vermogen en de bereidwilligheid aangezien je paard hier zeker over moet beschikken wil je op latere leeftijd toe kunnen werken naar de Zware Tour. Chardonnay loopt inmiddels Grand Prix dus deze oefeningen hebben we ook nog even in vogelvlucht doorgenomen.