Afgelopen zondag werd in Almelo de eerste selectie verreden voor het NK en tevens de eerste selectie voor het WK jonge dressuurpaarden. Darabel behaalde een hele mooie 3e plaats met net geen 70% in een sterke PSG groep. De plekken 1 en 2 werden bezet door Adelinde Cornelissen en Diederik van Silfhout.

Voor aanvang van de PSG rubriek vond de WK selectie plaats waar Halesta aan deelnam. Halesta werd als 3 jarige merrie 3e op de nationale merriekeuring en behaalde een mooie score van 84.5 tijdens de IBOP. Dit was sinds de IBOP pas haar eerste optreden onder het zadel en dus ook de eerste keer in een redelijk grote ambiance. Ze liet zich goed bewerken maar ze had nog iets te veel last van spanning waardoor haar kwaliteit nog niet volledig tot uiting kwam. Ze behaalde nu een mooie 4de plaats maar we gaan met veel vertrouwen naar de 2e selectie in Kootwijk.

Eerder in de week was er nog meer succes voor beide merries want Esther de Melker van Seldsum Equine Fertility spoelde maar liefst 3 embryo’s uit de merries. 1 Cum Laude uit Darabel en 2 Ebony’s uit Halesta. Nu hopen dat de embryo’s ook goed aanslaan in de draagmerries.